• Garabonciás Farm és Történelmi Kalandpark

  Túlmutat a paraszti gazdaságon

  Itt a család minden korosztálya igazán kikapcsolódhat.

  Tovább
 • Honnan lehet tudni, hogy itt az ideje lelépni?

  Legyen egészséges és boldog

  Érdemes felkerekedni egy pihentető wellness hétvégére.

  Tovább
 • Íme a világ legcsodálatosabb öblei

  mesébe illő képek

  Az öblök vízét három oldalról szárazföld veszi körül. Íme, a világ legszebbjei.

  Tovább
 • Kalandsziget

  Tisza-tó közepén Tiszafüreden

  Tartalmas és aktív kikapcsolódást nyújt minden korosztály számára.​

  Tovább
 • Pihenj aktívan..!

  Kultúra, élmény és kaland.

  Magyarország TOP programlehetőségei egy helyen.

  Tovább
 • Pilisi túraútvonalak kalandvágyóknak

  Izgalmas, látványos túraútvonalak

  Ezúttal Hazánk egyik gyöngyszemébe a Pilisbe kalauzolunk el benneteket.

  Tovább
 • Szállás akciók

  TOP ajánlatok hazai hotelektől, és panzióktól.

  Vigye el családját egy igazán megérdemelt wellness pihenésre.

  Tovább
 • Ahova biztosan visszatérünk

  Éttermek, csárdák, pizzériák

  Magyarország legjobb éttermei

  Tovább
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8

Az öblök vízét három oldalról szárazföld veszi körül, a széltől és hullámzástól többé-kevésbé védve vannak. Vizük sekélyebb, mint a tengereké, ezért hajók kikötésére, lehorgonyozására s egyúttal kikötők építésére alkalmas helyül szolgálhat. Íme, a világ legszebbjei.

Navagio-öböl, Zakynthos, Görögország
A Navagio-öböl a Jón-szigetvilág egyik leggyönyörűbb látványossága. Zakynthos északnyugati partján fekvő strand csak hajóval közelíthető meg. A hatalmas, több száz méter magas mészkőfalakkal körbevett, türkizkék öbölben fekszik az 1981-ben, egy viharban elsüllyedt Panagiotis nevű csempészhajó rozsdás roncsa.

Kotori-öböl, Montenegró
Az öböl az Adriai-tenger délkeleti partján, négy kisebb öbölből áll, tipikus balkáni tájjal körülvéve. A Kotori-öböl Európa egyik legjobb természetes kikötője és Montenegró fő turisztikai desztinációja. A hegyekkel körbevett keskeny öböl leginkább egy fjordra hasonlít, de valójában egy folyóvölgy. A halászhajóktól a vitorlásokon át a luxus óceánjárókig, mindenféle hajó fellelhető az öbölben, melynek fontos kikötőhelyei Kotor, Herceg Novi, Perast, Prčanj, és Tivat.

Bay of Pompierre, Guadeloupe, Franciaország
A Guadeloupe-szigeteket alkotó szigetek egyike a Les Saintes (Terre de Haut és Terre de Bas), ahol ez a csendes idilli öböl, Pompierre fekszik. A legendák szerint Pompierre a kalózok menedékéül szolgált és valahol a fehér homokos tengerpart vagy az azt körülvevő zöld, buja vegetáció alatt még ma is kincsek lakoznak.

Ha Long-öböl, Vietnám
A vietnámi Ha Long-öböl nem csak az egyik legszebb öböl címét nyerte el, de nemrég bekerült a világ 7 természeti csodája közé is. A több mint 1900 sziget alkotta Ha Long-öbölben úszó falvak, a tengerből kiemelkedő hatalmas karsztképződmények és sziklabarlangok várják a turistákat.

Maya Bay, Phi Phi Leh, Thaiföld
A Phi Phi Leh-szigeten fekvő Maya Bay a snorkeling és a kajakozás smaragdzöld birodalma háttérben a 100 méter magas sziklával. A 200 m hosszan elterülő selymes, puha fehér homokkal borított partszakaszon forgatták a Leonardo Dicaprio főszereplésével a The Beach hollywoodi produkciót. Maya Bay lélegzetelállítóan gyönyörű öblét 100 méter magas sziklák veszik körül. A film bemutatása óta Phi Phi Leh és testvérszigete, Phi Phi Don látogatottsága a turisták körében gyorsan növekszik.

San Francisco-öböl, Amerikai Egyesült Államok
A San Francisco-i öböl felett ível át a város és Amerika egyik szimbólumának is számító, 2737 méter hosszú és 227 méter magas Golden Gate-híd. Ám ezen túl is rengeteg érdekesség várja a látogatókat, mint Alcatraz a hírhedt börtönsziget, a kikötőben százával lustálkodó fókák, de érdemes átsétálni a híd túlvégén, a Sausalito mediterrán hangulatú városrészébe is.

Victoria Harbour, Hong KongA képek alapján elképzelhetetlen, hogy ez a világváros, és a világ egyik legnagyobb kereskedelmi központja helyén egykoron egy békés halászfalu állt. A Viktória csúcsról, a Peak Tower nevű kilátóhelyről megcsodálhatjuk a világ legforgalmasabb mélyvízi tengeri kikötőjét és híres üzleti negyedét a felhőkarcoló erdejével. Az egyik legnagyszerűbb esti programot az öbölben tett hajókirándulások nyújtják, ami tökéletes helyszín, hogy élvezzük a hangulatos esti látképet, a kellemes szellőt és legfőképpen a „Symphony of Lights” fényjátékot.

Guanabara-öböl, Rio de Janeiro, Brazília
Lehet, hogy az öböl neve kevésbé ismerős, de a látvány annál inkább. Egyik oldalon a Santa Cruz erőd, a másikon a Cukorsüveg hegy határolja a kis szigetekkel tarkított öblöt. A hajókirándulás egy új perspektívából mutatja be a legendás Copacabana strandját, az öbölre pedig káprázatos kilátás nyílik a 395 méter magas Cukorsüveg hegyről.

Trunk Bay, Saint John, Amerikai Virgin-szigetek
Egy képeslap elevenedik meg a Virgin-szigetek Nemzeti Parkjának legszebb öblében, a Trunk Bay-n . A St John szigeten fekvő Trunk Bay-t számos utazási magazin választotta be a világ legszebb strandjai közé, aminek sajnos árnyoldala is van. A megindult turistaáradatot, a luxushajók utasainak tömegét a koralltelepek súlyosan megsínylették.

Wineglass-öböl, Tasmánia, Ausztrália
Ha végigsiklik szemünk a Whineglass öböl hófehér homokján és türkizkék vízén egyértelművé válik, hogy miért szerepel a legtöbb Top10-es listán ez a strand. Tasmania keleti partvidékén, a Freycinet Nemzeti Park rózsaszínes gránithegyei között megbújó csoda. A festői látványért mindenképp érdemes megtenni a háromórás túrát a közeli hegyre. hirdetés

Forrás: Világutazó

 • 1
 • 2
 • 3
 • Sári Csárda

  Dunakiliti

  A hét minden napján nyitva tartó, ízig-vérig magyaros, nádfedeles Sári Csárda múlt századot idéző berendezéssel, házias ízekkel várja a gasztronómia szerelmeseit.

  Jöjjenek el, egyenek nálunk egy jót és élvezzék a Szigetközből áradó nyugalmat!

  Tovább
 • Stelázsi Kávézó, Étterem és Borbár

  Budapest

  Emlékszik még, milyen várakozással töltötte el gyerekként, amikor a Nagymama bement a kamrába, és csak sejteni lehetett, milyen finomságot hoz elő onnan? A Stelázsi Kávézó, Étterem és Borbárban ezt az érzést szeretnénk visszahozni: családias hangulatban, a bevált ételeket újragondolva, modern köntösben szeretnénk megidézni a múltat.

  Tovább
 • Baricska Csárda

  Balatonfüred

  A Baricska csárda és vendéglő páratlan környezetben, ősszőlők között, Balatonfüred szívében – a hajókikötőtől, és a Tagore sétánytól kb. 600 méterre – jelenleg is művelt szőlőbirtok mellett helyezkedik el. A Vadszőlővel fedett teraszról pompás kilátás nyílik a Balatonra.

  Az 1811-ben kialakított Csárda 2013. nyár eleji megnyitásától kezdve már nem csak a Balaton kiváló halait és a nép szokásait őrző ételeket kínálja, mégis hű marad a tradíciókhoz..

  Tovább
 • 1
 • 2
 • 3
A Programlehetosegek.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához.