Budapest környékeTurisztikai régió programlehetőségei

image

Visegrádi Fellegvár

A visegrádi vár a Duna partjához közeli várhegyen áll. A vár tövében fizetős parkoló található. A belépőjegyet a kapun belépve vásárolhatjuk meg, közben a jegyárusítóhely mellett felállított madáretetőben csuszkákat és cinkéket figyelhetünk meg.
Tovább

image

Visegrádi bobpálya

Visegrádon a Nagyvillám-Kilátó mellett 2 bobpálya kanyarog a hegyoldalban. A hagyományos medres pályában nyári bobbal, és a minden időjárási körülmények közt használható alpesi bobbal. A gyerekeket homokozó és csúszda is várja.
Tovább

image

Skanzen - Szabadtéri Néprajzi Múzeum

Magyarország legnagyobb szabadtéri gyűjteménye. Bemutatja a Kárpát-medence jellegzetes tájegységeinek népi építészetét, a falusi és mezővárosi társadalom különböző rétegeinek lakáskultúráját, életmódját. Az épületek, berendezési tárgyak pótolhatatlanok.
Tovább

 
  • Mind
  • Család
  • Kultúra
  • Élmény
  • Alap
  • ABC
  • Megkeverem
Még több Mind betöltése: SHIFT Összes betöltése

Budapest környéke

Visegrád, Szentendre, Esztergom, Vác, Cegléd, Érd, Fót, Gödöllő, Ráckeve, Százhalombatta, Zsámbék

A Budapest-Közép-Dunavidék turisztikai régió magában foglalja Pest megyét, Komárom-Esztergom megyét és Nógrád megye egy részét. A Budapest-Közép-Dunavidék régió földrajzi kiterjedtségét tekintve Magyarország legkisebb térsége, ugyanakkor az ország társadalmi-gazdasági életében elfoglalt helyét illetően a legjelentősebb. A főváros, Budapest nemzetközi vonzereje nemcsak a régióban, de az egész országban meghatározó.

A régión belül Budapest mellett a turisták kedvelt célpontja a Dunakanyar: Szentendre, Esztergom (a magyar katolikus egyház központja) és Visegrád. Bár a kulturális turizmus adottságai Budapesten a legkedvezőbbek, a régió nemzetközileg is versenyképes kulturális programcsomagot kínál. A népi hagyományok ápolása (lakodalmas, pünkösdi fesztiválok) mellett egyedi események sora kerül megrendezésre (például lovasfesztivál, szertartásjáték, virágünnep, Szent Gellért-hét). A legtöbb érdeklődőt vonzó, évente ismétlődő rendezvények közé tartozik a Budapesti Tavaszi Fesztivál, a Mesterségek Ünnepe a Budai Várban, a Sziget Fesztivál, a Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivál, a Zsidó Nyári Fesztivál, a Bor- és Pezsgőfesztivál, valamint a Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok.

A kulturális turizmus, ezen belül a kastély- és várlátogatás (Gödöllő, Visegrád), illetve az egészségturizmus mellett a turisztikai kínálat részét képezi az alföld, a hegyvidék, a nagyvárosok, a konferencia lehetőségek, valamint az aktív turizmus, amelynek központja a Duna. A régióhoz tartozó Nógrád megyei települések elsősorban a belföldi turizmus számára vonzóak. A magyar konyha és a borászat önálló vonzerőként is megjelenik a régió turisztikai kínálatában, hiszen a régió területét két borvidék is érinti: az etyek-budai és a kunsági borvidék. Kiemelkedő attrakció a szőlő feldolgozására, tárolására alapított, világhírűvé vált Budafoki Törley Pezsgőgyár.

Az ország több jelentősebb sportrendezvényének a régió ad otthont. Ezek közül kiemelkedik a Mogyoródon minden év augusztusában megrendezésre kerülő Forma-1 Magyar Nagydíj.

  • Top szállás
  • Top étterem
image

Thermal Hotel Visegrád

Visegrád

A Thermal Hotel Visegrád****superior a festői szépségű Dunakanyarban, Visegrád mellett, nyugodt, barátságos környezetben helyezkedik el, a Pilisi Parkerdő szomszédságában, Budapest belvárosától mindössze 40 kilométerre. A négycsillagos superior szálloda teljes körű kényelmet és első osztályú szolgáltatásokat nyújt a felfrissülni, pihenni vágyó wellness vendégek és az ideális környezetet kereső konferencia résztvevők számára.

image

Tovább
image

Prímás Pince

Esztergom

Az étterem - Esztergomban egyedülálló módon - akár több száz fős rendezvények lebonyolítására is alkalmas, akár üzleti, akár családi eseményekről van szó. Az étterem galériájáról rálátás nyílik az építészeti szempontból is lenyűgöző Borvidékek Alagútjára.

Hétköznaponként és szombat este étlapunkról válogathatnak az ide érkezők, míg hétvégén ebédidőben bőséges büfékínálatunkból választhatnak kedves Vendégeink.

image

Tovább
image

Dunakanyar Kiemelt Üdülőkörzet

A Börzsöny, a Visegrádi-hegység és a Pilis által körülvett Duna-szakasz mentén fekszik. 66 település tartozik a körzethez. Fürdésre, sportolásra, kirándulásra egyaránt alkalmas, számtalan történelmi látnivalóval rendelkező sokszínű vidék, mely 3 regionális fejlesztési régióhoz tartozik.

Visegrád

A Dunakanyarban, a Duna folyam jobb partján, Budapesttől északra 30 km-re található, a Visegrádi-hegységhez tartozó hegyek koszorújában, gyönyörű kilátással a környező hegyvidékre és a folyamra. A királyi palota 350 szobájával, reneszánsz udvarában a Herkules-kúttal a Dunakanyar egyik népszerű látványossága.

 

Aludnom is kéne valahol, és éhes is vagyok...

Nézd meg az aktuális szállás ajánlatainkat szállásokat és a legjobb éttermeket, amiket nyugodt szívvel ajánlunk!

Szállás ajánlatok A legjobb éttermek

A Programlehetosegek.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához.