Dél-AlföldTurisztikai régió programlehetőségei

image

Ópusztaszeri Nemzeti Emlékpark

Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark látogatóközpontja a Feszty-körképnek is helyet adó Rotunda. Az épület ma már belülről teljesen körüljárható. Az új kiállítások mai kor múzeumi-turisztikai elvárásainak megfelelő korszerű multimédiás és interaktív elemeket is tartalmaznak.
Tovább

image

Szegedi Vadaspark

A Szegedi Vadaspark Magyarország egyik legfiatalabb állatkertje, és a legnagyobb területű is egyben. Elsősorban veszélyeztetett fajok tartására szakosodott, különösen kiemelkedő a park dél-amerikai állatokat bemutató része.
Tovább

image

Szegedi Nemzeti Színház

A jelentős színháztörténeti hagyományokkal büszkélkedő Szegedi Nemzeti Színház jelenleg három tagozattal – opera, tánc és dráma –, két játszóhelyen áll a színházszerető közönség rendelkezésére.
Tovább

 
 • Mind
 • Család
 • Fürdő
 • Kaland
 • Kultúra
 • Élmény
 • Alap
 • ABC
 • Megkeverem

Dél-Alföld

Baja, Kalocsa, Kecskemét, Kiskunfélegyháza, Kiskunhalas, Lajosmizse, Békéscsaba, Gyula, Szarvas, Mezőhegyes, Hódmezővásárhely, Ópusztaszer, Szeged, Orosháza, Cserkeszőlő, Mórahalom, Makó

A Dél-Alföld turisztikai régiót Bács-Kiskun megye, Békés megye és Csongrád megye alkotják. A Dél-Alföld főként a természethez kapcsolódó turisztikai termékeivel tűnik ki, többek között a lovas turizmussal, a termálfürdők kínálatára épült egészségturizmussal, a három nemzeti parkban az ökoturizmussal, a régiót átszelő öt folyóhoz kapcsolódóan pedig a vízi turizmussal. A régió egyik vonzerejét a puszta jelenti, ahol kiemelkedő a Puszta-ötös és a Puszta-tízes lovas attrakciója. Lovaglásra, lovas túrázásra, de akár gyógylovaglásra is számos, minősítéssel rendelkező bázis áll rendelkezésre a térségben.

A Dél-Alföld páratlan természeti adottsága a felszín alatt rejtőző óriási termálvízkincs. A régióban húsz gyógy- és húsz termálfürdő található, a legjelentősebbek közé tartozik Gyula, Kiskunmajsa, Kecskemét, Tiszakécske, Orosháza-Gyopárosfürdő, Szentes, Mórahalom és Csongrád.

A nemzeti parkok (Duna-Dráva Nemzeti Park, Kiskunsági Nemzeti Park, Körös-Maros Nemzeti Park), az árterek és a gátak, a tóvidékek a természetjárók, a túrakerékpárosok, túralovasok számára nyújtanak élményt és kikapcsolódást. A dévaványai rezervátumban él Európa legnagyobb túzokkolóniája, de a madármegfigyelők a vidék más tájain is sok élményt szerezhetnek. A régióban számos gasztronómiai specialitás várja a vendéget, amelyek hungarikumként ismertek. Ilyenek például a szegedi paprika, a ?fütyülős? barackpálinka, a makói hagyma, a bajai (tésztabetétes) és a szegedi (csípős) halászlé, a csabai és a gyulai kolbász vagy a libamáj. E termékekre gasztronómiai rendezvények épülnek, mint például a Bajai Halászléfőző Népünnepély, a Makói Hagymafesztivál vagy a Csabai Kolbászfesztivál. A hungarikumok sorát a népi művészet remekei gazdagítják (például a kalocsai hímzés és falpingálás vagy a halasi csipke).

A régióra jellemző településszerkezet, a kistelepülések és a tanyák színvonalas falusi vendéglátást kínálnak, többek között Pusztamérgesen vagy Nemesnádudvaron. Magyarország egyedülálló történelmi attrakciója a Dél-Alföldön található Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark, amelyet az egykori első magyar ?országgyűlés? helyén alakítottak ki. A régió kulturális kínálatát olyan rangos fesztiválok gazdagítják, mint például a Szegedi Szabadtéri Játékok, a Kecskeméten megrendezett Hírös Hét Fesztivál vagy a Gyulai Várszínház Összművészeti Fesztivál.

 • Top szállás
 • Top étterem
image

Wellness Hotel Gyula**** superior

Gyula

Wellness- és családbarát szállás Gyulán a Várfürdő közvetlen közelében

A családbarát gyulai szállás a nemzetközi hírű gyulai Várfürdő szomszédságában, a bejáratától 10 méterre, gyönyörű környezetben található. A Wellness Hotel Gyula**** Superior a történelmi fürdőváros első négycsillagos családbarát wellness szállodája. A korábban Agro Hotel néven ismert gyulai szálláshely a felújítása során teljes egészében átalakult; Gyula szállás és szolgáltatás kínálatát a hotel wellness és családbarát szolgáltatásokkal teszi teljessé.

image

Tovább
image

Malom étterem - kávézó

Baja

A Malom Étteremben ízletes kávéspecialitásokkal, teákkal, minőségi alkoholos italokkal, zamatos borokkal, forraltboros estekkel, egzotikus koktélokkal várjuk Kedves Vendégeinket!
A kínálatban megtalálhatók a különféle hidegtálak, pizzák édességek is. Az ízletes magyaros ételek mellett frissensültek, grill ételek, ropogós saláták, hidegtálak, helyi specialitások (bajai halászlé) és szabadtéri bográcsozás közül is lehet válogatni.

Séfjeink gondoskodnak az ételek kiváló minőségéről és a különleges, egyedi tálalásáról. Célunk, hogy finom ételeket és színvonalas szórakozást biztosítsunk mindenki számára, mindezt kedvező áron.Éttermünkben 120 főig vállaljuk különféle rendezvények teljeskörű, akár igény szerinti lebonyolítását is!

image

Tovább
image

Árpád-kori falurekonstrukció (Tiszaalpár)

A Millennium apropójából született létesítmény a környéken folyó ásatások eredményeit dolgozza fel, a korabeli településszerkezetet álmodja újra. Láthatók területén a mindennapi élet és a helyi állattartás egyes építményei egyszerű berendezéssel.

Bugacpusztai Pásztormúzeum (Bugacpuszta)

A park leghíresebb látványossága, melyet 1933-ban nyitottak meg. A puszta közepén, kiskunsági szárazmalmok stílusában emelt épület, a kiskunsági pásztorok életébe enged bepillantást. Tradicionális szerszámokat, eszközöket, a terület értékeit tárja látogatói elé. 2005-ben dr. Tóth Károly és Kontra László emlékére (a nemzeti park alapítói) emlékhelyet hoztak létre. A múzeum környékén szürke marhák, racka juhok, lovak élnek jellegzetes pusztai hangulatot sugallva.

 

Aludnom is kéne valahol, és éhes is vagyok...

Nézd meg az aktuális szállás ajánlatainkat szállásokat és a legjobb éttermeket, amiket nyugodt szívvel ajánlunk!

Szállás ajánlatok A legjobb éttermek

A Programlehetosegek.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához.