Észak-AlföldTurisztikai régió programlehetőségei

image

HungaroSpa Fürdőkomplexum

Az élményfürdő egyedi fürdőélményeket nyújt minden generáció számára. Különböző korokat és helyszíneket megidéző exkluzív élménymedencék, szaunavilág, baba- és családi medencék, szörf és sok-sok wellness-, fitness szolgáltatás várja látogatókat.
Tovább

image

Nyíregyházi Kalandpark

A Kalandpark 2,5 ha területen helyezkedik el, mely 2010-ben épült,mely folyamatosan szépül,bővül és fejlődik. Több, mint 130 akadály várja kedves vendégeinket, amiben található gyermek pálya, felnőtt pálya, extrém pálya.
Tovább

image

Jászberényi állat-, és növénykert

Állatkertünk célja, állatainknak a lehető legjobb körülmények között tartása és bemutatása, ezért kifutóink a természetes élőhelyeket utánozva tágasak és környezeti elemekkel gazdagítottak.
Tovább

 
 • Mind
 • Család
 • Fürdő
 • Gyerek
 • Kaland
 • Élmény
 • Alap
 • ABC
 • Megkeverem

Észak-Alföld

Debrecen, Hajdúböszörmény, Jászberény, Mezőtúr, Szolnok, Túrkeve, Kisvárda, Nádudvar, Nyíregyháza, Szatmárcseke, Tiszadob, Hajdúszoboszló, Püspökladány

Az Észak-Alföld turisztikai régiót Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Hajdú-Bihar megye és Jász-Nagykun-Szolnok megye alkotják, a Tisza-tó kiemelt üdülőkörzethez tartozó települések kivételével.

A régióban az odalátogató egyaránt találkozhat román kori templomokkal, gyönyörű haranglábakkal, folyókanyarulatokban megbúvó idilli falvakkal és nyüzsgő városokkal. A régió három megyéjét a Tisza köti össze, amely mentén festői szépségű partszakaszok, népszerű strandok és vendégszerető falvak találhatók.

A régió vendégei múzeumokban, tájházakban ismerkedhetnek a múlt emlékeivel és tekinthetik meg a jelen művészeinek alkotásait. A régió egyik legismertebb városa, a ?kálvinista Rómaként? emlegetett Debrecen, jelképe a klasszicista református Nagytemplom, az 1538-ban alapított Református Kollégium és a Nagyerdő. A régió kiemelkedő kincse, sajátos vonzereje a gazdag gyógy- és termálvízkészlet, amely híres gyógyfürdőinek alapja (a legismertebbek közé tartoznak Hajdúszoboszló ??a reumások Mekkája?, Nyíregyháza-Sóstófürdő és Cserkeszőlő gyógy- és termálfürdői). Az országban elsőként a hajdúszoboszlói strandfürdőben átadott Aquapark családi szórakoztató központ kuriózumnak számít, ahol különleges vízi örömökben lehet része fiatalabbaknak és idősebbeknek egyaránt.

Festői szépségű folyók, a természet egyedülálló értékeit őrző nemzeti parkok, ligetes természetvédelmi területek, növényritkaságokkal teli arborétumok hívogatják a természet szerelmeseit. A régiót vadállománya a vadászok számára is vonzóvá teszi: fácánokkal, fürge mezei nyulakkal gyakran találkozunk, az erdők mélyén őzek, vaddisznók élnek, a Gúthi-erdőben pedig a dámvad is otthonos.

A Világörökség listán szereplő, nyolcvanezer hektáros Hortobágyi Nemzeti Parkba a puszta, a legelésző gulya, a Kilenclyukú híd, a hortobágyi csárda és a Hídivásár, a csikósok, a természeti szépségek és az őshonos állatok kedvéért érdemes ellátogatni.

 • Top szállás
 • Top étterem
image

Hungarospa Thermal Hotel***superior

Hajdúszoboszló

A Hungarospa Thermal Hotel***superior 105 kétágyas, 3 apartman, 6 családi kétlégterű háromágyas és 3 mozgássérültek részére kialakított egyágyas szobával rendelkezik.
A kényelmesen berendezett, légkondícionált szobák fürdőszobával (korlátozott számban fürdőkáddal), színes televízióval, telefonnal, minibárral és szobaszéffel felszereltek.
Az apartmanok egyedi berendezésű nappali és hálószobával, valamint exluzív fürdőszobával családok elhelyezésére kiválóan alkalmas. Az egyágyas, akadálymentesített szobákat elsősorban mozgáskorlátozott vendégeknek ajánljuk.A szobákban fürdőköpeny biztosított. Az allergiás vendégek részére parkettás szobák lettek kialakítva. A szobákban internet elérhetőségi lehetőség van. Valamennyi szoba rendelkezik loggiával vagy franciaerkéllyel.

image

Tovább
image

IKON Restaurant and Lounge

Debrecen

Aki ismer minket, tudja, hogy órákig tudunk mesélni az IKON-ról. De ha csak egy mondatunk van rá, tömören így fogalmazunk: fanatikus gasztro-műhely. Nálunk mindenki őrült egy kicsit, és bár különbözünk, a minőség iránti elkötelezettségünk eggyé kovácsol minket. Nem elégszünk meg a jóval, a tökéletességre törekszünk, hogy a legjobb helyi alapanyagokból, a legnagyobb szakértelemmel és állandó minőségben kerüljenek vendégeink elé az ételek. A friss nyersanyagokra, a modern technológiára helyezzük a hangsúlyt, és miközben rehabilitáljuk az elfeledett vagy mellőzött alapanyagokat, engedjük, hogy távoli országok hatásai is megérintsenek. Így kerülhet vörös márna, lazac és kagyló az étlapunkra. Az étterem berendezésének koncepciója is ezen alapul, ahol a hagyományos eleganciát ötvözzük otthonos, trendi elemekkel.

image

Tovább
image

Tiszadob

Itt kezdték meg a Tisza szabályozást 150 évvel ezelőtt Széchenyi István kezdeményezésére. Ennek emlékére emlékművet állítottak. Az Andrássy kastély (1860) eklektikus stílusban épült, mesekastélyokat juttat látogatói eszébe, parkjának labirintusa a maga nemében egyedülálló az országban

Hortobágyi Nemzeti Park

1973. január 1-jén hozta létre az Országos Természetvédelmi Hivatal hazánk első nemzeti parkjaként. Területe 82 000 ha. 1999. november 30-án Marrakeshben, az UNESCO Világörökség Bizottságának ülésén felvették a Hortobágyi Nemzeti Park egész területét a Világ Kulturális és Természeti Örökségének listájára.

 

Aludnom is kéne valahol, és éhes is vagyok...

Nézd meg az aktuális szállás ajánlatainkat szállásokat és a legjobb éttermeket, amiket nyugodt szívvel ajánlunk!

Szállás ajánlatok A legjobb éttermek

A Programlehetosegek.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához.