Észak-MagyarországTurisztikai régió programlehetőségei

image

Dobó István Vármúzeum

A látogató nyolc (reneszánsz kori) termen keresztül ismerheti meg a végvári élet mindennapjait, az 1552-es, híres török ostrom részleteit, majd az 1596-os végzetes csata következményeit és a törökök 91 évvel későbbi kiűzésének körülményeit.
Tovább

image

Borsod Megyei Repülő Klub

Nem kell pilótának lenned ahhoz, hogy repülhess! Ha kedvet kaptál hozzá, hogy a levegőbe emelkedj, mi segítünk! Tekintsd meg kínálatunkat és látogass ki hozzánk a Miskolci Repülőtérre !
Tovább

image

Baradla-barlang

A Világörökség részét képező felszín alatti világ legjelentősebb képviselője a 25 km összhosszúságú Baradla-Domica barlangrendszer, melynek 5,3 km-es szakasza a Domica-barlang, Szlovákiában található.
Tovább

 
  • Mind
  • Család
  • Fürdő
  • Kultúra
  • Élmény
  • Alap
  • ABC
  • Megkeverem

Észak-Magyarország

Aggtelek, Mezőkövesd, Miskolc, Sárospatak, Sátoraljaújhely, Szerencs, Tokaj, Eger, Gyöngyös, Hollókő, Miskolctapolca, Tiszaújváros, Parád, Egerszalók, Szilvásvárad, Kékestető

Az Észak-Magyarország turisztikai régiót a következő területek alkotják: Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Heves megye a Tisza-tóhoz tartozó települések kivételével, illetve Nógrád megye a Dunakanyar kiemelt üdülőkörzethez tartozó települések kivételével.

Az észak-magyarországi régió fő attrakcióit nemzeti parkjai, termálvizei, kulturális és népművészeti hagyományai, rendezvényei, híres borai és a magyar építészet különleges értékei jelentik, közöttük a világörökség részévé nyilvánított Hollókő, az aggteleki karszt barlangjai, valamint a tokaji történelmi borvidék. Hollókőn az Ófalu ötvennyolc védett épülete Magyarország legnagyobb és legértékesebb eredeti helyszínen található műemlékegyüttesét alkotja, amely megőrizte a XV. századi falu képét. A Baradla-Domica barlangrendszer nemcsak a régiónak, de hazánknak is legkiemelkedőbb barlangja, hossza és cseppkődíszessége alapján a mérsékelt égöv legjelentősebb barlangjának tekinthető. A régió harmadik világörökség helyszíne a tokaj-hegyaljai borvidék, ahol a természeti értékek és az emberi kultúra és tradíciók egymásrautaltsága egyedülálló, univerzális értékű kultúrtájat hozott létre.

Az aktív pihenésre vágyók túrázhatnak, lovagolhatnak, vadászhatnak, síelhetnek, valamint vízi sportokat űzhetnek az észak-magyarországi régióban. A lovaglás szerelmesei számára ajánlhatóak a régióban található ménesek, köztük a világhírű lipicai ménes Szilvásváradon, a hucul fajta az Aggtelek melletti völgyben, valamint a kisbéri magyar ménes Vanyarcon.

A több száz éves fürdőkultúrával rendelkező régió számos gyógy- és termálfürdővel is várja az idelátogatókat. A miskolctapolcai Barlang- és Gyógyfürdőben az Európában egyedülálló barlangi medencerendszer különleges élményt nyújt. A Bükk-hegység lábainál az egerszalóki hőforrás kellemes kikapcsolódást biztosít a gyógyulni és pihenni vágyók számára, Eger barokk belvárosában és Mezőkövesden gyógy- és termálfürdő várja a látogatókat. A tájjellegű ételek mellett a borvidékekben gazdag régió a borok sokszínű palettáját kínálja, ezek közül a leghíresebb a Tokaji aszú és az Egri bikavér.

  • Top szállás
  • Top étterem
image

Erzsébet Park Hotel***superior

Parádfürdő

A hotel hazánk egyik legvadregényesebb táján, a Mátrában, Parádfürdőn található, Budapesttől 110 km távolságra, Gyöngyös és Eger között félúton. Az érezhetően tiszta, kellemes levegő; az egyedülálló erdei közeg; a település nyugalma és a szálloda nívója együttesen garantálja azt, hogy vendégeink tényleges feltöltődésben részesülhessenek. Egy hely, ahol a múlt varázsa, a jelen kényelme és a természet gyönyörködtető látványa várja az ide látogató kedves Vendégeinket.

image

Tovább
image

Alabárdos Étterem

Miskolc

Az Alabárdos Étterem és Söröző különleges hangulatával, egyben kiváló ételkínálatával Miskolc város egyik legpatinásabb vendéglátóhelye. A belvárosban elhelyezkedő műemlék jellegű épület elődje már a XVI. századtól vendéglátó célokat szolgált híres borkereskedő pincéjeként. Napjainkra külső megjelenésében is igényes, remek konyhával üzemelő, kitűnő klímájú pincerendszerből álló vendéglő lett.

image

Tovább
image

Aggteleki Nemzeti Park

Magyarország negyedik, 1985-ben alapított nemzeti parkja. Ez volt az első olyan nemzeti park az országban, amely kimondottan a geológiai értékek – a vidék felszíni karsztjelenségei és a híres cseppkőbarlangok védelmére alakult meg.

Bükki Nemzeti Park

Magyarország egyik első nemzeti parkja, amely az Északi-középhegységben fekszik. Az Északi-középhegységnek a többi vulkanikus hegyeitől eltérő földtörténeti múlttal rendelkező tagja a Bükk hegység. Nagy részét tengeri üledékes eredetű kőzetek, főként dolomit és mészkő építik fel. 800 méternél magasabb fennsíkját meredek sziklaszirtek, a Bél-kő, a Pes-kő, a Tar-kő, a Vörös-kő és a többi „Kő” öleli körül, melyekről csodálatos kilátás nyílik a hegység déli lábára. Utóbb felsorolt csúcsok nagy részén halad keresztül az Országos Kéktúra útvonala.

 

Aludnom is kéne valahol, és éhes is vagyok...

Nézd meg az aktuális szállás ajánlatainkat szállásokat és a legjobb éttermeket, amiket nyugodt szívvel ajánlunk!

Szállás ajánlatok A legjobb éttermek

A Programlehetosegek.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához.