Közép-DunántúlTurisztikai régió programlehetőségei

image

Via Ferrata - Vasalt Út

A vállalkozó kedvű természetbarátok és sportolni vágyók 3 különböző nehézségű pályán tehetik próbára ügyességüket, bátorságukat.
Tovább

image

Tanktúra

Európában is egyedülálló izgalom é s élmény garantált annak, aki Várpalotára látogat egy tanktúrára, akár csoportosan, akár egyedül.
Tovább

image

Kittenberger Kálmán Vadaspark

Magyarország legnagyobb hagyományokkal rendelkező vidéki állatkertje. A Közép-Dunántúli Régió legkedveltebb turisztikai célpontja.
Tovább

 
 • Mind
 • Család
 • Kaland
 • Élmény
 • Alap
 • ABC
 • Megkeverem
 • Eplény" data-mosaic-order-date="">
  A legkülönfélébb igényeket kielégítő pályák gyönyörű környezetben, hamisítatlan bakonyi erdők között futnak, tovább fokozva a bringázók élményérzetét.
  Tovább
  • Kaland
 • Gyöngyösfalu" data-mosaic-order-date="">
  Európában is egyedülálló izgalom é s élmény garantált annak, aki Várpalotára látogat egy tanktúrára, akár csoportosan, akár egyedül.
  Tovább
  • Kaland
  • Élmény
 • Veszprém" data-mosaic-order-date="">
  Magyarország legnagyobb hagyományokkal rendelkező vidéki állatkertje. A Közép-Dunántúli Régió legkedveltebb turisztikai célpontja.
  Tovább
  • Család
  • Élmény
 • Csesznek" data-mosaic-order-date="">
  A vállalkozó kedvű természetbarátok és sportolni vágyók 3 különböző nehézségű pályán tehetik próbára ügyességüket, bátorságukat:
  Tovább
  • Család
  • Kaland

Közép-Dunántúl

Veszprém, Csesznek, Herend, Pápa, Sümeg, Várpalota, Zirc, Székesfehérvár, Martonvásár, Komárom, Tata, Vértesszőlős, Bábolna, Velencei-tó

A Közép-Dunántúl régiót a következő területek alkotják: Fejér megye, Komárom-Esztergom megye a Dunakanyar kiemelt üdülőkörzethez tartozó települések kivételével, illetve Veszprém megye a Balaton régióhoz tartozó települések kivételével.

A Közép-Dunántúl közlekedési szempontból kitűnő adottságokkal rendelkezik, mind vasúton, mind közúton, hiszen a régiót két autópálya és két vasúti fővonal is átszeli. Ennek eredményeként a Balaton és Budapest között elhelyezkedő közép-dunántúli régió számos magyar nagyvárosból rövid idő alatt megközelíthető, s így ideális célpont a zsúfoltságból, a nagyvárosi forgatagból kikerülni vágyók számára.

A Dunától a Balaton-felvidékig terjedő régióban a természeti adottságok rendkívül sokszínűek: alföld (Mezőföld), hegyvidék (a Bakony, a Vértes és a Velencei-hegység) és víz (a Velencei-tó és a Duna) egyaránt található itt.

A közép-dunántúli régió szinte minden pontján több száz esztendős műemlékek és régészeti lelőhelyek sokasága bizonyítja, hogy ez a terület már ősidők óta lakott volt, s az elmúlt korok letűnt emlékei, hagyományai át- és átszövik e térség hangulatát. A régió fővárosaként itt fekszik a régi koronázó város, Székesfehérvár, a királyok városa, de itt található a királynék városa, Veszprém is. A régió rendkívül gazdag történelmi és kulturális örökségének kiemelkedő attrakciói közé tartoznak továbbá a világhírű herendi porcelánok, a komáromi erődrendszer vagy a sümegi vár és a várban megrendezett várjátékok.

A Közép-Dunántúl festői környezetben fekvő csendes falvai üdülésre, vadban gazdag erdőségei vadászatra, tavai pedig horgászatra csábítanak. A Velencei-tó és környéke a nyaralás, fürdés és vízi sportolás örömeit kínálja, míg a városok történelmi, művészettörténeti nevezetességeikkel, hangulatos utcáikkal, tereikkel, pezsgő kulturális életükkel és a vendéglátás gazdag kínálatával tűnnek ki.

A régió bővülő gyógy- és wellness kínálattal is büszkélkedhet: az agárdi vagy a komáromi fürdők egész évben felüdülést nyújtanak a jó közérzetre, egészséges életmódra vagy gyógyulásra vágyóknak.

A már a királyok és királynék által is kedvelt régió vendégeit egyaránt várja a hagyományos magyar, illetve a nemzetközi gasztronómiai kínálat. A kulináris élvezeteket még tovább fokozzák a helyi borvidékek - Ászár-Neszmély, Mór, Somló vagy Etyek-Buda - különleges zamatú szőlőiből készült nemes borok.

 • Top szállás
 • Top étterem
image

Hotel Historia****

Veszprém

Kapuinkat 2010-ben nyitottuk meg, azóta várjuk a Veszprémbe városlátogatás vagy üzleti utazás céljával érkező vendégeket. Épületünk műemlék, a nagy múltú Cholnoky család egykori tulajdona. Ezt a múltat tisztelve alakítottuk ki 12 szobánkat és éttermünket, megtartva a százados értékeket is. A négy csillagos hotel minden szobája légkondicionált, egyedileg berendezett, saját fürdőszobával és szélessávú internetkapcsolattal rendelkezik. A szállodánk közvetlen közelében fekvő Kolostorok és Kertek sétaútvonalai mentén az állatkert és a város többi látványossága pár perc sétával elérhető. A sétaútvonalon több, újonnan kialakított modern játszótér is várja a legkisebbeket, kiegészítve ezzel szállodánk gyermekbarát szolgáltatásait.

image

Tovább
image

Kisfaludy Étterem és Vendégház

Sümeg

Sümeg belvárosában az öreg gesztenye fák árnyékában helyezkedik el a Kisfaludy vendégház. A 120 fő befogadására alkalmas étterem finom magyaros konyhájával vonzza a vendégeket, amely még kiegészül egy 50 fős nemdohányzó különteremmel illetve egy 40 fő befogadására alkalmas cukrászdával is.A nyári időszakban megnyitott hangulatos erdélyi stílusú kerthelységgel várjuk kedves vendégeinket, amely 120 fő ellátását tudja biztosítani.
A vendégház kiválóan alkalmas családi rendezvények, céges bulik, szülinapi zsúrok, kerti partik, alkalmi rendezvények, halotti torok és esküvői rendezvények lebonyolítására. A konyha hideg és meleg konyhai készítmények előállításával foglalkozik.

image

Tovább
image

Dunántúli-középhegység - Bakony

A Bakonyt a Devecser és Várpalota között húzódó, nyugat–keleti irányú törésvonal két részre osztja: az Északi-Bakonyra és a Déli-Bakonyra. Az Északi-Bakony három további része a Magas- vagy Öreg-Bakony: itt találhatók a hegység legmagasabb csúcsai (Kőris-hegy 709 m, Kék-hegy 661 m, Som-hegy 649 m, Középső-Hajag 646 m, Papod 644 m), a Keleti-Bakony: nyugatról a Zirci-medence, keletről a Móri-árok határolja.

Velencei-tó

Magyarország harmadik legnagyobb természetes tava. Kedvező természeti és földrajzi adottságainak, valamint a mederszabályzásnak köszönhetően a Balatonhoz hasonlóan hazánk legkedveltebb üdülőhelyeinek egyike. Területe 26 km², a felület harmada nádassal borított.

 

Aludnom is kéne valahol, és éhes is vagyok...

Nézd meg az aktuális szállás ajánlatainkat szállásokat és a legjobb éttermeket, amiket nyugodt szívvel ajánlunk!

Szállás ajánlatok A legjobb éttermek

A Programlehetosegek.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához.