Deseda Kalanderdő

A parkerdő területén öt helyen négy érzékszervünket tehetjük próbára játékos formában. Összesen négy tanösvény áll rendelkezésre, mindegyik egy-egy korosztály tudásszintjének és érdeklődésének megfelelő információkkal és feladatokkal.

deseda kalanderdo-programlehetosegek-kaposvar3

A tanösvények egy központi épületből, a lombfedeles tanteremből indulnak ki. Ebben a fedett, de oldalról nyitott, így erdő- és virágillatú épületben akár harmincan is elférnek. Innen ágaznak ki négy irányba a tanösvények, amelyeket úgy terveztek meg, hogy kilencven perc alatt teljesíthetők legyenek. Minden ösvény öt állomásból áll: előbb egy ún. infopont található, amelyen valamilyen, az erdővel, a természettel kapcsolatos információt lehet elolvasni. Néhány perc séta után érhető el a következő állomás, ahol a nemrég látott tananyagot interaktív módon visszakérdező feladatok várják az ide látogatókat. A megoldandó teszteket egy vezetőfüzet tartalmazza, amely digitálisan elérhető és kinyomtatható.

deseda kalanderdo-programlehetosegek-kaposvar

A tanösvények hálózata kiegészül egy ötödik, úgynevezett guruló ösvénnyel. Ez az akadálymentesített, szilárd burkolatú út egyenesen a parkolóból indulva a mozgássérültek számára teszi elérhetővé a parkerdő kincseit.

Valamennyi információs táblán vannak Braille-írásos feliratok is, így a vakok és gyengénlátók is bátran használhatják az erdei ösvényeket.

 

Kontakt:

Cím: 7400 Kaposvár, Bajcsy-Zs. u. 21.
Tel.: +36-82-505 170
e-mail: kalanderdo@sefag.hu; turizmus@sefag.hu
Nyitva tartás & Árak: http://www.desedakalanderdo.hu/gyik

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük