JANUS PANNONIUS MÚZEUM

Gazdag múzeumi gyűjtemények Pécsett Csontvárytól a Múzeum utcán át Vasarelyig

programlehetosegek-janus-pannonius-muzeum1

Pécs elfogultság nélkül hazánk egyik leghangulatosabb, legszebb fekvésű városa, népszerű turisztikai célpont. A kikapcsolódási lehetőségek sorát gazdagítja a város jelentős, nagyon sokoldalú múzeumi gyűjteménye, valamint az egész évet átívelő, színvonalas időszaki kiállítások sora. Íme, ízelítő az aktuális kínálatból:

Arczok és láthatárok – JPM MODERN MAGYAR KÉPTÁR (Pécs, Papnövelde u. 5.)

programlehetosegek-janus-pannonius-muzeum

2018. május 9. – 2018. november 11.

Barabás Miklós, Benczúr Gyula, Lotz Károly, Madarász Viktor, Munkácsy Mihály, Paál László, Székely Bertalan – csak néhány név azon világhírű képzőművészek közül, akiknek alkotásait megcsodálhatjuk a tárlaton. A kiállítás célja, hogy ezek az eddig csupán a kutatók számára raktárban megtekinthető művek, melyek közül legfeljebb néhány szerepelt egy-egy időszaki kiállításon, restaurálásra, művészettörténeti feldolgozásra, kiadványban való publikálásra és kiállításra kerüljenek, mint a Janus Pannonius Múzeum gyűjteményének egységes műtárgycsoportja.

Puszták aranya – a nagyszentmiklósi kincs hiteles másolatai Pécsett – JPM CSONTVÁRY MÚZEUM (Pécs, Janus Pannonius u. 11.)

programlehetosegek-pusztak-aranya-janus-pannonius

2018. április 26. – 2018. szeptember 30.

Több mint 200 éve, 1799-ben kerültek elő a bánáti Nagyszentmiklós határában azok az  avarkori aranytárgyak (korsók, poharak, tálak), amelyek közül a fennmaradt 23 db aranyedény kalandos körülmények között előbb Pestre, majd Bécsbe került. A szegedi Móra Ferenc Múzeum tulajdonában van a leletegyüttes hiteles, galvanoplasztikai másolata, melyet a kiállítás keretei közt a nagyközönség számára is bemutatnak.

Janus Pannonius Múzeum
7621 Pécs, Káptalan u. 5.
Tel: +36 72/514-040
honlap: www.jpm.hu
e-mail: jpm@jpm.hu
facebook: https://www.facebook.com/januspannoniusmuzeum/
youtube: www.youtube.com/user/avarin1

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük