Agyagozz, kerámiázz magadnak

– azaz készíts egyedi formát masszából

Lehetőséged van egyedi elképzeléseket megformálni, egy, az agyaghoz hasonló speciális, égethető, festhető, mázazható masszából. Ez a valódi alkotómunka, amivel készíthetsz akár szalvétagyűrűt, házszámot, virágot, kis tálakat, mécses tartót, állatfigurákat… csak a fantáziádon múlik mi is lesz belőle!

Ezáltal egy igazán egyedi tárgyat vagy ajándékot adhatsz szülinapra, házasságkötésre, babaszületésre, köszönetképp, bármilyen emlékezetes eseményre vagy épp magadnak!

Hogyan történik mindez?

Kapsz tőlünk egy olyan masszát, amivel a fazekasok és a keramikusok is dolgoznak, valamint segédeszközöket, és ha igényled, segítséget.

Korongozásra nincs lehetőség, nálunk kézzel készíthető formákat tudsz készíteni, a marok edénytől az egyedi tükörig.

Amikor elkészült a tárgyad körülbelül egy hétig hagyjuk száradni, majd kiégetjük 1000°C felett a kemencében.

Ekkor értesítünk, hogy jöhetsz megfesteni az alkotásodat, amit ezután mi még kétszer fogjuk égetni, egyszer a festéket, utána pedig a mázat égetjük rá.

Időben ez kicsit hosszabb folyamat, ezért ha ajándékba szeretnél készíteni valamit minimum három héttel számolj!

Agyagozz, Kerámiázz magadnak – azaz készíts egyedi formát masszából

Egyedi kerámia készítése, árak:

1 adag (400 gramm) massza 3000 Ft, ami a masszán kívül a forma előállításához szükséges segédeszközöket és az első égetést (zsengélést) tartalmazza. A zsengélt, egyszer égetett natúr kerámia festése 3000 Ft, mely tartalmazza a festékeket, a mázazást és az újbóli égetést.

Azaz 6000 HUF-ból a masszától a kiégetett egyedi tárgyakig el tudsz jutni!

Mit lehet készíteni 400 gramm masszából?

Tudsz csinálni például egy marok tálkát, egy mécses tartót, egy rózsát, szalvétagyűrűt… tudod, csak a fantáziádon múlik mi is lesz belőle.

Fess egyedire egy natúr kerámiát

Festhetsz nálunk egyszer égetett natúr kerámiát, melyekből több, mint 200 félét találsz üzletünkben, az állatfiguráktól a használati tárgyakig. A Termékek menüben meg is tudod ezeket nézni, a hozzájuk tartozó árral, illetve láthatsz megfestett tárgyakat kedvcsinálóképpen.

Fess egyedire egy natúr kerámiát

Ha megvan a választott kerámia, akkor következik a festékek kiválasztása, mely színeket kis csempék formájában láthatjátok, és ez alapján tudjátok megálmodni kerámiátok színeit. Több mint 80-féle színből válogathatsz, melyek között vannak önmagukban mintásak is, ezáltal a megfestett tárgy külön minta nélkül is gyönyörűséges lesz (lentebb láttok róla egy kis videót)!

Festékeink vízbázisúak, semmilyen toxikus anyagot nem tartalmaznak, és kijön a ruhátokból, ha esetleg rákerülne (kötényt természetesen adunk).

Ha készen vagy a festéssel, hagyjuk száradni, majd ráégetjük a festéket 1000°C fölött, ezután mázazzuk, és ismét égetjük 1000°C fölött. Mindez a folyamat kétszer 24 órát vesz igénybe, így a bögrék, tányérok, vázák és egyebek nem csak szépek, de funkcionálisan is használhatók lesznek.

Ezután értesítünk telefonon vagy e-mailben, hogy jöhetsz az elkészült tárgyadért. Ez körülbelül 5-7 napot vesz igénybe.

Az elkészült kerámiákat, agyagtárgyakat az értesítést követően 1 hónapig tároljuk ingyenesen, ezután tárolási költséget számolunk fel, ami naponta 100 HUF. Megértéseteket köszönjük!

„Égess” kedvedre fa termékeket

Aki nem ismerné ezt a technikát, annak pár szóban elmagyarázzuk: A pirográfia fára vagy más anyagra égetéssel felvitt motívumok, és írás művészete. Ezzel az egyszerű eljárással nagyon sok dolgot tudunk díszíteni, feliratozni. A pirográfia szó jelentése „tűzírás”, és általában olyan hagyományos anyagokra égetnek, mint a fa vagy a bőr.

Miket lehet alkotni?

Nálunk fa termékek között válogathatsz:

Vágódeszka, bortartó doboz, ékszertartó dobozt stb., de természetesen nyitottak vagyunk saját ötleteitekre, elképzeléseitekre! A Termékek menüben meg is tudod ezeket nézni, melynek palettája folyamatosan bővül.

Az árak tartalmazzák a natúr fa terméket és az eszközöket is.

Nem csak pasiknak ajánljuk!

Kik vagyunk?

Hangulatos kis alkotóműhelyünket 2015 nyarának közepén nyitottuk meg a város szívében található Lónyay utcában. Az volt a vágyunk, hogy egy meghitt kis helyet teremtsünk, ahol önfeledten tud alkotni bárki, aki betér. Szeretnénk, ha legalább akkora örömet tudnánk szerezni a hozzánk érkezőknek, mint amekkora örömmel és lelkesedéssel mi várunk Benneteket!

Látogass el hozzánk, válassz a lehetőségek közül, engedd szabadjára a fantáziádat és ALKOSS EGYEDIT! Hiszen nincs is annál nagyobb öröm és érték, mint saját kezűleg készített ajándékot adni és kapni. Nálunk ezt meg tudod valósítani. Várunk kicsiket, nagyokat, gyerekeket és időseket, társaságra vágyókat, baráti társaságokat, kollégákat. Egyszóval: MINDENKIT.

NE IJEDJ MEG! Ide nem szükséges művészi képesség! Segítünk, hogy megalkoss egy egyedi emléket, ajándékot vagy akár belefogj otthoni, megunt étkészleted, bögréid, dísztárgyaid felújításába, lecserélésébe.

Milyen lehetőségeket kínálunk?

Készíthetsz egyedi agyagtárgyat, natúr kerámiát festhetsz elképzelésed szerint, vagy pirográf segítségével csinosíthatod kedvenc vágódeszkádat.

Mi biztosítjuk az anyagokat, tanácsokat, a lelkesedést és a jó hangulatot!

Agyagoztál otthon valamit és tartóssá, használhatóvá akarod tenni? Hozd el, mi kiégetjük! Vállalunk kerámia égetést, „bérégetést”.

Szeretettel várunk Benneteket,

A Kaméleon Kerámia csapata

Elérhetőségek:
Címünk: 1093 Budapest, Lónyay utca 28.

Megközelítés:
Tömegközlekedéssel:
Busz: 15, 115

Gyalog:
Bálnától: 240 méter (3 perc)
Corvinus Egyetemtől: 260 méter (3 perc)
Fővám tértől: 450 méter (6 perc)
Kálvin tértől: 550 méter (7 perc)
Corvin negyedtől: 750 méter (9 perc)

Telefon: +36703822943
Email: kameleonkeramia@gmail.com
Web: http://www.kameleonkeramia.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük