Fővárosi Állat-és Növénykert

A Fővárosi Állat- és Növénykert Magyarország legrégebbi és a legnagyobb gyűjteményű állatkertje. Budapest XIV. kerületében, a Városligetben található.

Az állatkert 1067 állatfaj tíz és félezer egyedét mutatja be.  Széles áttekintést nyújt a Föld élővilágának sokféleségéből, benne valamennyi kontinens állatvilágának képviselői megtalálhatók. A sok egyed miatt a gyűjtemény nemzetközi összehasonlításban is számottevő, a látogató az állatkertekben legnépszerűbb emlősök és madarak mellett hüllőket, kétéltűeket, különféle halakat és gazdag gerinctelen gyűjteményt láthat.

fovarosi allatkert-programlehetosegek-budapest2

A Fővárosi Állat- és Növénykert – amint a neve is mutatja – nemcsak állatkertként, hanem növénykertként is működik. Növénygyűjteménye mintegy 2000 különféle fajból, alfajból és változatból áll. A botanikai kollekció igen fontos része az úgynevezett dendrológiai gyűjtemény, vagyis a park fáinak sokasága. Amellett, hogy a csaknem összefüggő lombsátor hozzájárul az állatkert jellegzetes hangulatához, liget jellegéhez, számos említésre érdemes fafaj, illetve egyed található a kert területén. A legidősebb fa alighanem a Nagy-tó partján álló tekintélyes platán, amelyet valószínűleg még az intézmény alapítása előtt ültettek.

fovarosi allatkert-palmahaz-programlehetosegek-budapest

A trópusi növények gyűjteményének központja a Pálmaházban található: a termetes washingtoniától a banánon át egészen a szágópálmáig számos érdekes trópusi növényt láthat itt a látogató.

Az állatkertben számos szolgáltatás szórakoztató program várja a látogatókat:

  • pónilovaglás (a nyári szezonban)
  • pónilovas kocsikázás (a nyári szezonban)
  • „elektrovili” elektromos kisvonat (a nyári szezonban)
  • „állatok akcióban” etológiai bemutató (a nyári szezonban)
  • állatok látványetetése (előre meghirdetett időpontokban)
  • elefántetetés (az állatgondozók felügyelete mellett) (nyáron minden nap, az év egyéb időszakában hétvégente, az időjárástól függően)

 

Kontakt:

Cím: 1146 Budapest, Állatkerti körút 6-12
Tel.: +36 01 / 273-4900
e-mail: info@zoobudapest.com
Nyitva tartás & árak: http://www.zoobudapest.com/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük