Atomerőmű látogatás

Az atomerőmű Tájékoztató és Látogatóközpontja 1995-ben nyitotta meg kapuit, ide akár előzetes bejelentkezés nélkül is be lehet térni Budapest és Pécs között félúton.

Az itt látható interaktív, ember- és természetközpontú kiállítás az atomenergiát a hétköznapok világában helyezi el, könnyen értelmezhető, játékos panelek, ábrák és makettek segítségével.

atomeromu-programlehetosegek-paks3

Aki további izgalmakra vágyik, és betöltötte a 16. életévét, azt várja az atomerőmű üzemi területe. A látogatók a csoportkísérő vezetésével, egy előre meghatározott útvonalat járnak be. Látogatófolyosókról betekinthetnek a blokkvezénylőbe, illetve a reaktorcsarnokba, valamint az egyéni védőfelszerelések felvétele után rövid sétát tesznek a turbinacsarnok egyik turbinagenerátora körül.

A Karbantartó Gyakorló Központ egy olyan korszerű, a betanulásokat, képzéseket kiszolgáló létesítmény, amely a magas szintű elvárásoknak megfelelő atomerőműves szakembereket képez. A központban egy valódi reaktor, gőzfejlesztő és más nagyberendezések biztosítanak egyedülálló oktatási és gyakorlási feltételeket.

atomeromu-programlehetosegek-paks2

Az Atomenergetikai Múzeum Európában is egyedülálló módon mutatja be az atomenergetika és a Paksi Atomerőmű történetét. A 2000 m2-es kiállítótér helyet biztosít az atomerőmű működése során használt berendezéseknek, tudósokhoz köthető relikviáknak és időszaki kiállításoknak. A múzeum egyedi programjain keresztül szórakoztató módon minden korosztályhoz közel viszi az atomenergetikához kapcsolódó ismereteket óvodáskortól felnőttkorig.

Az üzemlátogatási program után az érdeklődők ellátogathatnak a Radioaktív Hulladékokat Kezelő Közhasznú Nonprofit Kft. bemutatótermébe, amely az atomerőmű szomszédságában található.

 

Kontakt:

Cím: 7030 Paks, hrsz.: 8803/17.
Tel.: +36 75/505-059
e-mail: atommuzeum@npp.hu
Nyitva tartás: http://www.atomeromu.hu/hu/Latogatoknak/Lapok/default.aspx

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük