RepTár Szolnoki Repülőmúzeum

– Ahol a múlt és jelen összeér

A RepTár, Szolnok város repülőmúzeuma, egyedülálló repüléstörténeti kiállítóhely Kelet-Európában. A múzeum több, mint egy nagy repülőgép emlékpark. Az itt található nyugdíjazott és restaurált gépek mellett ugyanis megannyi interaktív eszköz kínál különleges élményt a látogatóknak. A RepTár nem csak kiállítóhely, de élményeket és szórakozást kínáló tematikus park is, amely a repülés szerelmesei mellett remek kikapcsolódást kínál családoknak, baráti társaságoknak.

Éld át!

4D mozi – A 4D moziban ejtőernyős és repülős filmeket tekinthetsz meg. Az élményt 360 fokos körbetekintést biztosító VR – szemüvegek fokozzák, amelyek segítségével körbenézhetsz egy – egy régi repülőgép pilótafülkéjében, és a saját szemeddel láthatod azt, amit egykor a pilóták láttak.

programlehetosegek-reptar-szolnok-kep1

szimulátor – Tedd próbára magad a Hangárban a szimulátorokon! Próbáld ki milyen érzés katonai repülőkkel és helikopterekkel szárnyalni a levegőben!

Tedd próbára magad!

akadálypálya/csúszópálya  – A katonai pilótáknak edzetteknek kellett lenniük. Az akadálypályán Te is próbára teheted az ügyességedet és az állóképességedet! Igazi bátorságpróba a rámpás rakodóépületben kiépített akadálypálya, amelyet egy 4,5 méteres magasságban elhelyezett, An – 2 repülőgépből induló drótkötélpálya tesz még érdekesebbé.

programlehetosegek-reptar-szolnok-kep3

Ülj bele!

pilótapont – Elgondolkoztál már azon, milyen érzés lehetett egy történelmi harci repülőgépben ülni? Most kipróbálhatod! A Hangárban több repülőgép pilótafülkéjébe is beszállhatsz. Sőt, fotót is készíthetsz benne magadról, amelyet aztán megoszthatsz az ismerőseiddel.

programlehetosegek-reptar-szolnok-kep4

A RepTár 2019-ben is érdekes programokkal várja látogatóit, egy kis ízelítő az idei nyárból:

  • 2019. május 1.: RepTár Majális: igazi nagy dobással várja a gépek szerelmeseit a múzeum!
  • 2019. május 26.: Gyermeknap alkalmából ingyenes belépéssel és izgalmas programokkal várják a családokat.
  • 2019. június 22-én a Múzeumok Éjszakáján hosszabbított nyitvatartással, tárlatvezetésekkel és egy RepTár Esték szakmai programmal készül a múzeum csapata.
  • 2019. július 5.: Ákos koncert a RepTárban – Bulizz a repülők árnyékában!
  • 2019. augusztus 31.: RepTár Piknik: A meglévő élményelemek mellett további repülős tematikájú meglepetésekkel, különleges élményt kínáló programokkal várják az érdeklődőket. A MÁV Nosztalgiagőzöse is begördül a RepTár harmadik születésnapja alkalmából.

Elérhetőségek:
RepTár Szolnoki Repülőmúzeum
Telefonos elérhetőség:
T: +36 (56) 781-530
Csoportok bejelentkezése:
T: +36 (56) 781-538
Email: reptar@reptar.hu
Cím: 5000 Szolnok, Indóház út 4-6,
GPS koordináták: 47°10’03.8″N 20°10’51.5″E
Web: www.reptar.hu
Facebook: www.facebook.com/ReptarSzolnok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük