Nagytakarítás a szervezetben

Az első jelek: rossz közérzet, ízületi fájdalom, pattanásos a bőre, állandó fáradtság és levertség. Hiába étkezünk tudatosan, a méregtelenítés elkerülhetetlen feladat. Lássunk hozzá!

A rossz közérzet, izületi fájdalom, pattanásos bőr, migrén, állandó fáradtság és levertség a hosszabb távon felhalmozódott méreganyag első figyelmeztető jele lehet, s végső soron az anyagcsere-folyamatok felborulásához vezethet.

Salaktalanítás és tehermentesítés

Bár testünkbe bekerült méreganyagok természetes úton távoznak az anyagcsere folyamat során, melynek aktív résztvevői a máj, vese, tüdő, belek és a bőrünk, ahhoz, hogy minél hatékonyabban működjenek, érdemes támogatni a munkájukat, méregteleníteni azokat.

A bőr szaunával, a vesék a megnövelt folyadékbevitellel, a máj a táplálékok megvonásával, a belek rostpótlással, beöntéssel, Colon- hidroterápiával és az emésztési folyamat serkentésével, a tüdő pedig a friss levegőn végzett testmozgással, légző gyakorlatokkal méregteleníthető a legegyszerűbben.

Azonban a méregtelenítés nem veszélytelen folyamat, sőt bizonyos betegségekben vagy állapotokban kifejezetten ellenjavallt, mint a cukorbetegség, terhesség, szoptatás, gyomorfekély.

Legegyszerűbb, ha beiktatunk olyan csökkentett terhelésű napokat, amikor kevesebb táplálékot, viszont annál több folyadékot veszünk magunkhoz ( gyümölcsnap) vagy 1-napos léböjt, és mozgással gyorsítjuk a méreganyagok távozását. Attól függően, hogy mennyire vagyunk elsalakosodva, rövidebb vagy hosszabb tisztító kúrákat is végezhetünk, melyeket legjobb őszre és tavaszra időzíteni. Ha pár napnál hosszabban tart, érdemes megfontolni az orvosi felügyeletet és az előzetes orvosi konzultációt.

Az ember az, amit megeszik

Testi (fejfájás, hasmenés, vagy bőrkiütés) és lelki melléktünetekkel ( idegesebbé, feszültebbé válunk) is együtt jár ez a folyamat.

Nemcsak könyvek, internetes cikkek segítenek az eligazodásban, hanem orvos vagy természetgyógyász központokban is útmutatást kaphatunk. Legpraktikusabb és kezdőknek feltétlenül ajánlott, ha felkerekedünk és elvonulunk a világtól erre az időszakra. Országszerte többfelé találunk panziótól hotelekig olyan szolgáltatókat, akik képzett szakembereik révén akár egész napos programot is össze tudnak nekünk állítani és szinte észre sem vesszük, hogy böjtölünk. Legalapvetőbb módszerek közé tartozik a léböjt vagy speciális diéta alkalmazása, pszichológus segít a lelki kiegyensúlyozásban, míg a mozgásprogramok pedig a fitt állapot megtartásában. Az abszolút kényeztetést pedig az arc- és testkezelések jelentik. Akár kreatív programokon vagy természetjáró túrákon is részt vehetünk vagy tanácsot kaphatunk az egészséges életmódról.

A rendszeresen végzett salaktalanítást, a szervezet meg fogja hálálni. Eredménye az erős immunrendszer, szép, tiszta bőr és persze a súlycsökkenés, karcsúbb formák.

Léböjt: hosszabban és rövidebben

Legegyszerűbb, ha beiktatunk olyan csökkentett terhelésű napokat, amikor kevesebb táplálékot, viszont annál több folyadékot veszünk magunkhoz (gyümölcsnap) vagy 1-napos léböjt, és mozgással gyorsítjuk a méreganyagok távozását. Attól függően, hogy mennyire vagyunk elsalakosodva, rövidebb vagy hosszabb tisztító kúrákat is végezhetünk, melyeket legjobb őszre és tavaszra időzíteni.

Tisztázzunk itt néhány alapvető kérdést! A léböjt lényege, hogy jótékony hatású és természetes levek jól összeállított sorát vegyük magunkhoz több napon át. Tehát ne az általános bolti, pláne ne cukrozott, tartósított italokat. Frissen készített vagy bio minősítésű zöldség és gyümölcsleveket igyunk. A méreganyagok távozása nem csak testi, de lelki, szellemi megtisztulást is eredményez. A böjti napon ne dolgozzunk, lehetőleg szakértő vezetővel, nyugodt környezetben töltsük el az erre szánt időt. Számtalan méregtelenítésre szakosodott szálloda, gyógyközpont van hazánkban, akik megfelelő szaktudással, konkrét programokat kínálnak. A léböjtöt egészítsük ki termálvizes fürdővel, szaunával, sétával, és csodálkozzunk rá, hogy mennyivel energikusabbak, vidámabbak leszünk.

Rövid változatban szánjunk rá, mondjuk egy szombati napot barátnőkkel vagy vegyünk ki egy keddet, és a bio vagy saját facsarású zöldséglevekkel fáradjunk el a közeli fürdőbe.

Kellemes a hasznossal: szauna és séta

A rendszeresen végzett salaktalanítást a szervezet meg fogja hálálni. Eredménye az erős immunrendszer, szép, tiszta bőr, jobb stressz tűrés, és persze a súlycsökkenés, karcsúbb formák.

A böjtölés mellett jó néhány kellemes időtöltéssel is fokozhatjuk a szervezet munkáját. Különösen télen hajlamos az ember bebújni egy jó könyvvel a pléd alá, ami – valljuk be – remek időtöltés, hacsak nem a mozgás kárára válik. Egy erőteljesebb erdei séta, nordic walking vagy a legújabb őrület a nordic cruising a friss levegőn pont üdítőleg hat, vagy ha erre nincs lehetőségünk bátran menjünk el úszni egyet. Mindkét esetben végződhet szaunázással a nap, ami nemcsak már rengeteg helyen elérhető, de annál is több típusát próbálhatjuk ki már egy helyen. Ehhez azért szükséges egy kisebb útmutatás.

Forrás: http://egeszsegturizmus.itthon.hu/nagytakaritas-a-szervezetben

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük