Koronás Park

A Koronás Park a történelmi Belvárostól mintegy 5 perce, több mint 1,8 hektáros fás ligetes területen helyezkedik el, mely a romantikus Rózsaliget és a Csónakázó tó szomszédságában található.

A park és környezete ideális helyszín a kikapcsolódásra, minden korosztály számára tökéletes kiegészítése a történelmi Belváros épített örökségének.

koronas park-programlehetosegek-szekesfehervar3

A játékterek kialakítása, berendezése a középkori település részeit jelenítik meg, és a középkori életmódhoz kapcsolódó játéklehetőséget kínálnak.

Vizes játszóterület, a középkori mocsárvidékre utal. A gyermekek a számtalan vizes játszóeszköz használata közben ismerhetik meg Székesfehérvár történelmének ezt a jelentős korszakát.

A középkori ember életében az erdő nem csupán a kikapcsolódás helyszínét jelentette, de utazás és a vadászatok során gyakran végtelen ügyességet igényelt, hogy helyt álljon egy-egy váratlan helyzetben. A park ezen részen a látogatók különböző ügyességi játékokon tehetik próbára rátermettségüket és fejleszthetik kitartásukat.

koronas park-programlehetosegek-szekesfehervar2

A mai város elődjét, a várfallal körülvett kővárat idézi egy másik helyszín. A vár mellett található a „csatamező”, amely nagy teret biztosít a játékhoz.

A 11. századtól Székesfehérváron 36 magyar királyt koronáztak meg. Ennek helyszíne, a hagyományok szerint a vármegyék és szabad királyi városok földjéből összehordott mesterséges halom volt. Ezt a szokást jelképezi a vár szomszédságában kialakított domb.

Fűszernövények útvesztőjében a látogatók itt bepillantást nyerhetnek a középkori szerzetesek fűszernövény termesztésének világába és az izgalmas, labirintus jellegű kertben bolyongva ismerhetik meg a Magyarországon termő legjellegzetesebb fűszernövényeket.

 

Kontakt:

Cím: 8000 Székesfehérvár, Liget sor
Tel.: +36 22 202 252
e-mail: info@koronaspark.hu
Nyitva tartás: http://www.koronaspark.hu/kapcsolat/hasznos-informaciok
Árak: http://www.koronaspark.hu/araink

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük