Tovább épül a golfparadicsom

Csaknem 80 milliárd forintos beruházás keretében a balatoni régióban épül Közép-Európa első luxus-üdülőcentruma, a Zala Springs. A fejlesztés részeként wellnessközpontot is terveznek.

A 250 millió eurós, mintegy 77 milliárd forintos beruházás keretében ötcsillagos szállodát, villákat, üzleteket, wellnessközpontot, éttermeket és különböző prémiumszolgáltatásokat terveznek építeni. A zalacsányi területen – amelynek bejárata a Dallas című sorozatból ismerős Southfork Ranchre emlékezteti a látogatókat – már most is működik a térség legszínvonalasabb golfpályája, a hozzá tartozó bisztró, klubház és három társasház.

A főépülettel kapcsolatban meg kell említeni, hogy nemrégiben a világ tíz legszebb modern klubháza közé választották. Az itt találhatóban Sztana Ferenc séf készíti a fogásokat. A séf ars poeticája, hogy kizárólag helyi termelőktől szerzi be konyhájára az alapanyagokat. A zalai tájegységről vásárolja a jó minőségű rózsaburgonyát, és egy ugrásra található Korosa András sajtműhelye, ahonnan a kézműves sajtokat szerzi be. A szomszédban van a Panarini Halház, ahonnan a helyben tenyésztett tokhalat és harcsát viszik a Zala Springsbe.

A zalacsányi komplexumban azonban nemcsak a gasztronómia különleges, hanem a szálláshelyek is. „Minden egyes lakóépületnek más a tervezője: egyéni ízlésvilágot és filozófiát követ, szemben azokkal a projektekkel, melyek nagy mennyiségben tucattermékeket, -élményeket kínálnak.

“Így a különböző ízlésű és preferenciájú emberek is megtalálják maguknak azt az opciót, amely kielégíti az igényeiket. Ettől lesz a Zala Springs exkluzív hely”

– mondta Sütő András, a master plan megálmodója. A Zala Springs területén található lakások befektetési célra is kiválók. A 2017 júniusában átadott társasházban például 28 stúdiólakás és 4 penthouse található. Az előbbieket a cég visszabérli minimum 3 százalék hozammal, ami akár 5,5 százalék is lehet, ha a vevő a profitmegosztásos konstrukciót választja.

A néhány éve indult projekt különlegessége, hogy teljesen az igényeknek és a keresletnek megfelelően alakul. Eddig három lakóépület készült el, és 2019-ben több újdonság is várható. Az év első számú projektje egy új tóparti lakóingatlan, melynek tervezése Bachmann Bálint nevéhez kötődik. Szintén a tulajdonosok és a leendő befektetők igényeit figyelembe véve készül majd a komplexum fürdőháza, amelyet a Pro Architectura és a Budapest Építészeti Nívódíjával kitüntetett Nagy Csaba és Pólus Károly tervez.

A látogatók legnagyobb örömére már három éve működik Közép-Európa egyik legszínvonalasabb és legszebb golfpályája, amelyet a világhírű tervező, Robert Trent Jones, Jr. álmodott meg.

A 6351 méter hosszú, tavakkal tarkított, 18 szakaszos bajnoki pályát 2015 szeptemberében nyitották meg a játékosok előtt, és már több mint tízezer golfozó játszott rajta.

„A pályát sikerült nagyon jó minőségben megőrizni a téli időszakban, így a megszokott kiváló greenekkel várunk mindenkit” – mondta Damian MacPherson, a Zala Springs Golf Resort szakmai igazgatója, a magyar golfsport fejlesztése iránt elkötelezett szakember.

A zalacsányi komplexumban minden a kikapcsolódásról, a pihenésről és a feltöltődésről szól, a lakóparkkal ellentétben itt nem kell foglalkozni kertrendezési munkával, karbantartással, főzéssel és egyebekkel. Életvitel tekintetében nagyon távol áll egy lakópark vagy egy üdülő timesharing élményétől.

Forrás: https://www.vg.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük