Nyári partifinomságok sörrel tálalva

Nyakunkon a nyár, a kerti partik és a tóparti sütögetés szezonja. A tikkasztó melegben pedig előszeretettel iszunk egy pohár sört. De vajon milyen sört tálaljunk kedvenc ételeink mellé vagy kedvenc sörünkhöz mit együnk? Erre a kérdésre kereste a választ a sör mi több kezdeményezés.
Mártogatók répával vagy zellerszárral egy telt, zöldségesen komlós világos lágerhez

Hagymás sajtkrém hozzávalók:

1 csokor aprított snidling/újhagyma/medvehagyma
1 doboz krémsajt
½ – 1 doboz ricotta (ízlés szerint)
kevés tejföl
só, bors

Elkészítés:

Mossuk meg és aprítsuk fel a hagymát.
Keverjük össze a többi hozzávalót, majd forgassuk bele a hagymát.
Hagyjuk kicsit a hűtőben, hogy összeérjenek az ízek.
Megmosott és felaprított répa- vagy zellerszárral kínáljuk, mellé pedig egy telt, zöldségesen komlós világos lágert fogyasszunk.

nyari finomsagok programlehetosegek

Padlizsánkrém hozzávalók:

1 kg sült padlizsán
1 fej vöröshagyma
kevés fokhagyma
2-3 ek majonéz (ízlés szerin)
1 tk olívaolaj
1 tk citromlé
fehérbors, só, bors

Elkészítés

Mossuk meg és vágjuk félbe a padlizsánokat, majd sütőben süssük meg annyira, hogy könnyedén pépesíthetőek legyenek.
Kanalazzuk ki a sült padlizsánokat a héjukból egy tálba és botmixerrel pürésítsük.
Aprítsuk fel a hagymát, nyomjuk össze a fokhagymát és adjuk a püréhez.
Keverjük bele a többi hozzávalót is a püréhez, és botmixerrel dolgozzuk el, hogy finom krémes állaga legyen.
Megmosott és felaprított répa- vagy zellerszárral kínáljuk, mellé pedig egy telt, zöldségesen komlós világos lágert fogyasszunk.

TUDTAD?

Nem csupán a szezonhoz, hanem a gasztronómiához is egyre közelebb áll Magyarországon a sör. A szakmai szervezet „Sör mi több” elnevezésű kezdeményezése a hazai sörkultúra fejlesztése mellett a sör modern gasztronómiai helyének megtalálását is célul tűzte ki. A kezdeményezés első lépése volt a sör gasztro hét elindítása, hogy minél több sör-étel párosítás legyen elérhető a hazai vendéglátó egységekben, hozzájárulva ezzel a minőségi sörfogyasztás növeléséhez. Idén elsőként követőiket kérdezték meg, hogy a sör és az ételek hogyan találkoznak egymással. A megkérdezettek közel felének a legfontosabb, hogy az ízek harmóniában legyenek. A sört például szívesen fogyasszák mártogatósok és zöldségek mellé, főételnek csípős csirkeszárnyakat választanának kedvenc italukhoz.

nyari finomsagok programlehetosegek

BBQ CSIRKESZÁRNY KÖNNYED, ILLATOS CITRUSOS IPA-VAL
Hozzávalók 4 főre:

16 db csirkeszárny
2 db vöröshagyma
2 üveg paradicsomszósz
egy kis szójaszósz és Sriracha csípős szósz
babérlevél
só, bors

Elkészítés

Aprítsuk fel a vöröshagymát, majd öntsük össze a hozzávalókat egy nagy tálban.
Hajtsuk félbe a csirkeszárnyakat, és tegyük a pácba.
1 napig hűtőbe téve pácoljuk a szárnyakat.
Másnap serpenyőben kevés olajon süssük ki a szárnyakat közepes lángon.
Tálalhatjuk BBQ szósszal, steak burgonyával és egy kis salátával.
Mellé egy könnyed, illatos citrusos IPA-t ajánlunk kísérőnek.

Forrás: ComLab

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük