FUTURA Interaktív Természettudományi Élményközpont

futura-programlehetosegek-mosonmagyarovar
A Futura interaktív kiállítás olyan természeti jelenségeket mutat be, amelyekért valójában a Földet kellene körbekerülni. 2.000 négyzetméteren fedezhetri fel a négy őselem – a Víz, a Föld, a Levegő és a Tűz – titkait, valamint a Szigetköz növény- és állatvilágát.

Az auditóriumban látványos kísérleti bemutatókon, a planetáriumban virtuális űrutazáson vehetnek részt a látogatók, és megcsodálhatják a Tesla transzformátorunkkal generált látványos és hangos villámokat is.

Ismerje meg a természet és a Szigetköz titkait 4 szintes kiállításon.
A Víz szintjén áramlatok, víz-folyások, hajózás, víz alatti merülés és vizes élőhelyek várják a kicsiket és nagyokat.

A Föld szintjének kiállítási eszközei látványosan szemléltetik a legfontosabb fizikai törvényeket, játékosan mutatják be a kőzet- és talajfajtákat, és a szigetközi tájat.

A Levegő szintjén a légköri, időjárási jelenségeket, a szél természetformáló munkáját, a szélerőművek működését vizsgálhatják.

A Tűz szintjén optikai érdekességekkel, illúziókkal, fényjelenségekkel kapcsolatos eszközökkel várunk, mobil planetáriumunk virtuális űrutazásra hív.

A Futura kiállításának egyik különleges eleme a Mini Space World, melynek terepasztalain a történelmi holdra szállások helyszínei és a jövő tervezett holdbázisai jelennek meg.

futura mini space world-programlehetosegek-mosonmagyarovar

Kontakt:
Cím: 9200 Mosonmagyaróvár, Szent István király út 142.
Tel.: +36 30/217 1046
e-mail: info@futuramoson.hu
Nyitva tartás: http://www.futuramoson.hu/nyitva-tartas
Árak: http://www.futuramoson.hu/belepojegy

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük